Er det en god idé å ignorere ektefellen din under separasjonen for å få ham tilbake?

E

Jeg hører ofte fra folk som prøver å komme opp med de beste strategiene for å håndtere sin ektefelle under en ekteskapelig separasjon. Målet er å få ektefellen til å ønske å komme tilbake til dem og være villig til å redde ekteskapet. For det formål er et forslag som ofte gis å “ignorere ektefellen din” eller å bruke “omvendt psykologi” for å gjøre dem mer enn villige til å komme tilbake.

Jeg hørte nylig fra en kone som sa at hun hadde lest at hun skulle “helt ignorere” mannen sin mens de var separert slik at han ville ha henne så mye mer. Og jeg kan se hvorfor denne strategien virker attraktiv. I bunn og grunn er ideen at hvis det fungerer, trenger du ikke å gjøre mye av noe (men en god skuespillerjobb), og han vil bare entusiastisk og villig gjøre akkurat det du håpet på hele tiden. Men det er min erfaring at denne strategien ikke alltid fungerer slik. Jeg vil diskutere noen av risikoene for denne strategien (og fortelle deg en jeg synes fungerer bedre) i den følgende artikkelen.

Hvorfor jeg tror at det å ignorere ektefellen din under separasjonen ikke alltid er den beste ideen: For det første kjenner jeg ikke så mange som klarer dette helt. Med mindre du er en prisvinnende skuespillerinne eller skuespiller, kan det være veldig vanskelig å gjøre dette overbevisende. (Og hvis ektefellen din ser gjennom dette, vil de raskt miste respekten for deg.) Sannheten er at ektefellen din sannsynligvis kjenner deg bedre (og kan lese deg mer nøyaktig) enn noen andre. Det er høyst usannsynlig at de ikke vil se gjennom dette.

Og selv om de kjøper handlingen din, vil du virkelig at din ektefelle skal tro at du bryr deg så lite om dem og ekteskapet ditt at svaret ditt er å bare ignorere dem? Jeg er helt for å bruke en eller annen strategi for å få ektefellen din tilbake under en separasjon, men å fremstille noe som er det motsatte av hva du virkelig føler (og hva du virkelig ønsker) er etter min mening ikke bare risikabelt, men ikke det beste anrop.

Det er også mange risikoer forbundet med denne strategien. Hvis du velger å ignorere ektefellen din, håper du at de ikke vil bli så såret eller satt ut av dette at de faktisk vil forfølge deg. Avhengig av personligheten og motivasjonen til din ektefelle, kan dette fungere eller ikke. Men ektefellen din kan bli såret eller frustrert og reagere ved å prøve å gå videre eller se andre mennesker. Og selv om det fungerer, kan ektefellen din til slutt nære litt harme for å ha blitt manipulert. Dette er ikke bra for ekteskapet ditt.

Jeg er enig i at det noen ganger er behov for strategisk planlegging under en separasjon. Her er en strategi som jeg tror er bedre enn å ignorere ektefellen din: En av hovedideene bak å ignorere ektefellen din er at ved å ikke være der konstant eller ved å ikke gjøre deg selv fullstendig tilgjengelig for dem, vil du virke mer attraktiv (og de vil ha deg mer) som et resultat. Jeg er helt enig i strategien for å skape mystikk, og det endte faktisk med at det fungerte for meg. Men det er en stor forskjell mellom å skape mystikk og fullstendig ignorere personen du prøver å få tilbake.

Jeg tror det faktisk er en delikat dans mellom å holde kontakten og vise at du bryr deg samtidig som du ikke er konstant tilgjengelig eller helt gjennomsiktig. Jeg anbefaler å kommunisere og samhandle med ektefellen din på regelmessig basis mens du er separert. Når det er sagt, mener jeg at du bør være veldig bevisst og bevisst på hvilke kort du spiller mens du gjør dette.

Det jeg mener med dette er at du alltid vil at din ektefelle skal vite at du bryr deg dypt om dem og ekteskapet. (Jeg tror det til og med noen ganger er OK for dem å vite at du ønsker å redde ekteskapet, men respekter at dere begge må ta den avgjørelsen.) Samtidig vil du også at det skal være klart at du bryr deg nok om at du skal forbli opptatt og levende og at du ikke henger på ektefellens hvert ord eller innfall.

Det kan faktisk hjelpe saken din hvis ektefellen din lurer på hvor du er eller hvorfor du av og til ikke svarer på anropet deres ved første ring. Betyr dette at du ignorerer dem? Absolutt ikke. Du gir rett og slett inntrykk av at du også lever ditt eget liv etter beste evne under separasjonen. Dette vil vanligvis få deg til å virke mer attraktiv enn noen som venter spent på ektefellens neste samtale eller tekstmelding (og som faller i stykker når den ikke kommer.)

Jeg synes det er helt greit å begrense eller tidsbestemme tilgjengeligheten din bare for å få det til å se ut som om du klarer deg selv helt fint. Du vil imidlertid ikke ta dette til ytterligheter. Å gjøre det viser mangel på respekt overfor ektefellen din, og det er uærlig på en måte som (i hvert fall etter min mening) ikke er det. For meg er det en forskjell mellom en strategi som setter deg i det beste lyset og en strategi som er uærlig og direkte risikabel.

Under separasjonen min var det å forlate byen og komme meg bort en stund et vendepunkt som faktisk forbedret ting. Men jeg gjorde ikke dette i et forsøk på å ignorere mannen min. Jeg gjorde dette fordi jeg ønsket og trengte støtte fra familie og venner. Mannen min visste hvor jeg var, og jeg sjekket inn med ham fra tid til annen. Men mystikken og avstanden dette skapte hjalp.

Så selv om jeg tror det er en viss gyldighet å trekke seg litt tilbake og være veldig bevisst med interaksjonene dine under separasjonen, anbefaler jeg ikke å gjøre deg selv fullstendig utilgjengelig med mindre du bare ikke ønsker å samhandle med ektefellen din i det hele tatt, eller du ikke bryr seg ikke om hvordan de oppfatter eller reagerer på dette.

Jeg forstår at denne strategien sannsynligvis er en av mange som har blitt foreslått for deg. Og du må ta hensyn til ekteskapet ditt og din ektefelle når du bestemmer deg for hvordan du vil spille dette. Men det er min mening at du alltid vil være tro mot hjertet ditt og ikke gå til ekstreme eller ta store risikoer som faktisk kan slå tilbake hvis det du virkelig ønsker er å få din ektefelle tilbake i stedet for å fremmedgjøre dem.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta